Bavak Security Group sluit distributieovereenkomst met Azur Drones voor het Skeyetech drone-in-a-box systeem.

Noordwijk, Nederland, 29 oktober 2020 – Bavak Security Group, toonaangevend producent en leverancier van fysieke, elektronische en cybersecurityoplossingen voor vitale infrastructuren, en Azur Drones, leider in drone-in-a-box-systemen voor bewaking, kondigen de ondertekening aan van een distributieovereenkomst voor het Skeyetech-systeem.

Bavak Security Group distribueert nu de Skeyetech drone-in-a-box oplossing in Nederland. Skeyetech werd ontwikkeld om de bewaking van vitale industriële sites te ondersteunen en vult perfect het huidige assortiment van beveiligingsoplossingen aan die Bavak aan de klanten aanbiedt, waaronder CCTV, Command and Control Systemen, dronedetectie en toegangscontrole.

Bavak zal verantwoordelijk zijn voor de marketing, de installatie en het onderhoud van het Skeyetech-systeem in Nederland. De Skeyetech autonome ‘drone-in-a-box’ is ontworpen als een plug-and-play oplossing, die rechtstreeks door een security verantwoordelijke wordt bediend. Voor de bediening vereist het systeem geen speciale vaardigheden, en ook geen dronepilootcertificering. Hierdoor kunnen klanten hun veiligheid versterken terwijl de operationele kosten laag blijven. De drones fungeren als een ‘bolt-on’ op bestaande beveiligingssystemen en kunnen worden gebruikt om specifieke controles uit te voeren, perimeterpatrouilles uit te voeren of beveiligingsteams te assisteren tijdens een interventie.

Skeyetech heeft in 2019 de eerste en enige goedkeuring voor autonome vluchten ontvangen van de DGAC, de Franse burgerluchtvaartautoriteit – een bewijs van het hoge niveau van betrouwbaarheid en veiligheid. Het systeem is al operationeel en wordt door meerdere klanten in Frankrijk en het Midden-Oosten gebruikt. Het gaat onder meer om multinationale ondernemingen in de olie- en gasindustrie, de energiesector en de veiligheidssector, alsook om grote haventerminals, zoals de haven van Duinkerken.

Nicolas Billecocq, Managing Director van Azur Drones: “We zijn trots op de samenwerking met Bavak en hebben er alle vertrouwen in dat de Bavak ons zal helpen om de succesverhalen die we in Frankrijk hebben, in Nederland te kopiëren. In combinatie met andere hoogwaardige beveiligingsapparatuur zal Skeyetech Bavak zeker helpen om de beveiliging en veiligheid van de vitale sites van de klanten te versterken”.

Jasper Weijman, CEO van Bavak Security Group: “Onze klanten willen wereldwijde en kant-en-klare beveiligingsoplossingen. Wanneer je de leiding hebt over vitale sites, heb je de beste technologieën nodig om bestaande systemen te verbeteren. Azur Drones is met zijn Skeyetech-oplossing ver vooruit in vergelijking met andere fabrikanten van autonome drones: het heeft vluchtautorisaties, draait nu al meer dan een jaar bij klanten en last but not least is het systeem volledig geïntegreerd in de veiligheidsmanagementsystemen via VMS”.
Om meer te weten te komen over de autonome bewakings-UAV’s van Azur Drones, bezoekt u www.azurdrones.com of https://www.bavak.nl/geintegreerde-beveiligingsoplossingen/autonome_surveillance_drone/

Over Azur Drones

Azur Drones, opgericht in 2012, is een van de wereldleiders op het gebied van autonome surveillancemaatschappijen. Het SKEYETECH-systeem van het bedrijf is ontwikkeld om klanten te voorzien van een gepatenteerde pilotless drone oplossing die ontworpen is om risico’s op gevoelige en industriële locaties te verminderen. SKEYETECH is volledig geïntegreerd in bestaande beveiligingssystemen en is 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel om specifieke controles uit te voeren, perimeterpatrouilles uit te voeren of te assisteren in crisissituaties. Het is vandaag de dag de eerste en enige autonome drone die in Europa is goedgekeurd, een bewijs van het hoge niveau van betrouwbaarheid en veiligheid.

Azur Drones is gevestigd in Bordeaux, Parijs en Dubai en werkt samen met gerenommeerde aannemers in Frankrijk en het buitenland (VS en Midden-Oosten). Het bedrijf is betrokken bij verschillende strategische partnerschappen met grote spelers op de veiligheidsmarkt.