Beveiliging van de overheid is een bijzondere vorm van beveiliging. Bavak realiseert de beveiliging van verschillende overheids disciplines in Nederland alsook wereldwijd. Voor de beveiliging van de overheid instanties is het niet mogelijk om sprekende voorbeelden aan te leveren van succesvolle implementaties. Tegelijkertijd is het voor iedereen mogelijk om via de onderstaande producten een voorstelling te maken van hoe en waar deze beveiliging zou kunnen worden ingezet. De aanpak van Bavak is voor elke branche gelijk om zodoende te zorgen voor een optimale implementatie en integratie en een gevoel van veiligheid.

Dat is wat Bavak uniek maakt, de juiste integratie en implementatie van optimale beveiliging van de overheid.

Drone Detectie

Wanneer we naar beveiliging kijken kunnen we deze indelen in verschillende ringen. In het verleden ging dat in 2D, echter is er tegenwoordig ook een dreiging welke uitgaat van drones. Zodoende spreken we nu over 3D, namelijk ook van bovenaf moeten we rekening houden met dreiging. Bavak biedt zeer professionele oplossingen om antwoord te geven aan deze drone-dreiging. Deze drone-detectie systemen zijn te koop en te huur en inmiddels heeft deze oplossing zijn succes bewezen.

Bollards

Als we de reguliere fysieke beveiliging van de zogenaamde buitenste ring bekijken komen we een verschillende hoeveelheid oplossingen tegen. Indien de mogelijkheid er is biedt Bavak een zeer uitgebreid assortiment aan bollards. Deze bollards lijken esthetisch exact op reguliere ‘paaltjes’ met dit verschil dat de Bavak bollards geleverd worden in verschillende crash-rating classificaties. Deze bescherming is tegen crashes van voertuigen, zoals auto’s en vrachtwagens. Er zijn ook bollards die kunnen worden voorzien van een esthetische “sleeve” naar keuze. Zodoende passen ze volledig in het straatbeeld. Maar ook een ontwerp met bijvoorbeeld bloembakken en banken is mogelijk om zo te worden opgenomen in de omgeving.

Slagbomen en Speedgates

Bij veel overheidsinstellingen is er ook behoefte aan oplossingen voor parkeer beheer. Bavak biedt verscheidende oplossingen. Allereerst zijn er de slagbomen. Bavak-slagbomen zijn zeer geschikt voor toegangscontrole en zijn een kosten bewuste, eenvoudige oplossing om vrijwel elk gebied (tijdelijk) af te sluiten. Indien er behoefte is aan een volledige sluiting kunnen we daar ook bij helpen. Voor deze volledige sluiting van een parkeergarage of kantoor omgeving kunt u gebruik maken van een Bavak Speedgate. Er zijn verschillende speedgates van Bavak. De grootste gemeenschappelijke deler is dat ze allemaal ontwikkeld worden naar dezelfde principes. Namelijk betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid. Bavak biedt vier verschillende hightech gates, allemaal met een lage total cost of ownership

Bouwkundige Beveiliging

Dan is er ook de fysieke bouwkundige beveiliging. Men dient hierbij te denken aan verschillende vormen van veiligheidsglas, maar bijvoorbeeld ook beschermde deuren en wanden welke zelfs vrijwel onzichtbaar kogelvrij kunnen worden uitgevoerd. Deze bouwkundige beveiliging zal met name worden toegepast bij de ‘high-security’ locaties zoals bijvoorbeeld ambassades. Ook levert Bavak verschillende doorgeef systemen welke bij ‘publiekelijk toegankelijke balies’ gebruikt worden om bijvoorbeeld documenten door te geven. Hierbij is de balie medewerker beschermd door de afscheiding welke in verschillende weerstandsklassen geleverd kan worden. Ook deze zijn toepasbaar in verschillende openbare gelegenheden.

Elektronische Beveiliging

Tenslotte biedt Bavak een zeer degelijk assortiment wanneer het gaat om elektronische beveiliging. In dit geval hebben we het niet alleen over een ruim assortiment aan camera systemen. Maar ook parkeer management en toegangscontrole systemen behoren tot de mogelijkheden welke Bavak kan bieden. Door complete integratie in een Security Management Systeem wordt een betere beheersbaarheid en een aanzienlijk hoger beveiligingsniveau bereikt tegen lagere kosten. Denk hierbij integratie van inbraaksystemen, Analoge/IP camera’s, Skypoint CCTV platform, Intelligent Video Software, brandmeldsystemen, badgingsystemen, visitorsysteem en actuele aanwezigheid status.