De beveiliging van Vitale Infrastructuur is mede bepalend voor het wel of niet functioneren van een samenleving en/of economie. Indien bijvoorbeeld waterzuiveringsinstallaties of energiecentrales worden gesaboteerd kan de samenleving volledig worden ontwricht. Het kan ook zijn dat een terroristische activiteit hiervan de oorzaak is. Bovendien hebben dit soort gebeurtenissen een enorme impact op de veiligheidsbeleving van de bevolking en op de nationale economie. Zodoende moeten we ervoor zorgen dat de kans hiertoe zo klein mogelijk is.

De beveiliging van vitale infrastructuur is echter een zeer complexe zaak. Zo kent een infrastructurele voorziening geen duidelijke grenzen; het gaat vaak om een netwerk van voorzieningen die verspreid over het land met elkaar verbonden zijn. De beveiligingsaanpak wijkt dan ook af van die bij afgebakende objecten. Onderstaand een korte opsomming van de mogelijkheden welke Bavak kan leveren op het gebied van beveiliging van de vitale infrastructuur.

Road Blockers

Beveiliging van Vitale Infrastructuur | RoadblockerRoadblockers zijn ontworpen om een ​​impact bestendige barrière voor voertuigtoegang te bieden. Deze kan werken als een stand-alone apparaat of in combinatie met een slagboom of een conventionele poort. De Roadblockers kunnen optioneel worden voorzien van verlichting voor extra veiligheid in donkere omstandigheden. In de weg gemonteerd vormen roadblockers een van de beste verdedigingssystemen voor uw locatie wanneer gecontroleerde toegang gewenst is. Of u nu een eenvoudige, voordelige op- en neer gaande roadblocker nodig hebt voor een relatief laag volumegebruik of een heavy-duty antiterroristische Roadblocker voor frequent gebruik, Bavak is uw leverancier. Bavak heeft meer dan 40 jaar ervaring met Roadblocking-technologie. De Bavak Roadblockers zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes en kunnen in en op elk wegdek worden gebruikt.

Bollards

Beveiliging van Vitale Infrastructuur | BollardsAls we de reguliere fysieke beveiliging van de zogenaamde buitenste ring bekijken komen we een verschillende hoeveelheid oplossingen tegen. Indien de mogelijkheid er is biedt Bavak een zeer uitgebreid assortiment aan bollards. Deze bollards lijken esthetisch exact op reguliere ‘paaltjes’ met dit verschil dat de Bavak bollards geleverd worden in verschillende crash-rating classificaties. Deze bescherming is tegen crashes van voertuigen, zoals auto’s en vrachtwagens. Er zijn ook bollards die kunnen worden voorzien van een esthetische “sleeve” naar keuze. Zodoende passen ze volledig in het straatbeeld. Maar ook een ontwerp met bijvoorbeeld bloembakken en banken is mogelijk om zo te worden opgenomen in de omgeving.

Drone Detectie

Beveiliging van Vitale Infrastructuur | Drone DetectieWanneer we naar beveiliging kijken kunnen we deze indelen in verschillende ringen. In het verleden ging dat in 2D, echter is er tegenwoordig ook een dreiging welke uitgaat van drones. Zodoende spreken we nu over 3D, namelijk ook van bovenaf moeten we rekening houden met dreiging. Bavak biedt zeer professionele oplossingen om antwoord te geven aan deze drone-dreiging. Deze drone-detectie systemen zijn te koop en te huur en inmiddels heeft deze oplossing zijn succes bewezen.

Slagbomen

Beveiliging van Vitale Infrastructuur | SlagbomenBij veel overheidsinstellingen is er ook behoefte aan oplossingen voor parkeer beheer. Bavak biedt verscheidende oplossingen. Bijvoorbeeld slagbomen, de Bavak-slagbomen zijn zeer geschikt voor toegangscontrole en zijn een kosten bewuste, eenvoudige oplossing om vrijwel elk gebied (tijdelijk) af te sluiten. De slagbomen worden meestal gebruikt in een compleet plan om het verkeer te beperken. De meeste slagbomen zijn verkrijgbaar in speciale uitvoeringen en kunnen aangepast worden naar uw behoefte, daarom worden alle Bavak slagbomen altijd geleverd als maatwerk.

Speedgates

SpeedgatesVoor de volledige gecontroleerde opening- en sluiting van een omgeving kunt u gebruik maken van een Bavak Speedgate. Een Speedgate is een elektromechanisch aangedreven poort bestaande uit panelen die gelijktijdig aan twee zijden openen. Elke kant bestaat uit een aangedreven paneel en een volgpaneel. Er zijn verschillende versies van speedgates van Bavak. Het systeem kan worden bediend met toegangscontrolesystemen en dient te worden beveiligd met detectielussen en fotocellen. Bavak Security Group biedt de optimale oplossing voor vrijwel alle toegangscontrole- en parkeertoepassingsbehoeften. De grootste gemeenschappelijke deler is dat ze allemaal ontwikkeld worden naar dezelfde principes. Namelijk betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid. Bavak biedt vier verschillende hightech gates, allemaal met een lage total cost of ownership.

De specialisten bij Bavak kennen de verschillende producten goed en realiseren al jaren succesvolle implementaties. Zodoende is er ook een hoop expertise beschikbaar welke wij graag inzetten om het onze klanten eenvoudiger te maken. Zo is het ook mogelijk dat Bavak uw project volledig begeleid, tot aan uitgebreid project management toe. Zodoende weten we zeker dat u de beste resultaten zult boeken bij de integratie. Als full-service system integrator kunnen onze medewerkers als geen andere u alle voordelen en mogelijkheden uitleggen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.