EVOLV EDGE HIGH SPEED CHECKPOINT SYSTEEM

Het Evolv Edge Detectiesysteem is de nieuwe generatie in ‘checkpoint systemen’ en wordt aangedreven door het Evolv Cortex AI softwareplatform. Met dit systeem is het mogelijk om bij elke locatie een effectieve controle te doen op wapens en explosieven. Het systeem is zo ontworpen zodat bezoekers snel en zonder hinder te ondervinden naar binnen kunnen gaan

Het systeem is in staat een breed scala aan wapens en metalen (of niet-metalen) voorwerpen zo snel en nauwkeurig mogelijk te detecteren. Door de technische innovatie is het mogelijk dat elk checkpoint tot 800 mensen per uur kan scannen. Dat is ongeveer 2,5x meer doorvoer dan de reguliere metaaldetectie poortjes. Doordat explosieven en vuurwapens direct worden gedetecteerd kan iedereen in een natuurlijk tempo door de poortjes lopen.

OVERAL INZETBAAR

Het Evolv Edge Detectiesysteem is eenvoudig in te zetten. De enige technische vereiste is een stopcontact. Alle software, hardware en accessoires zijn geïntegreerd. Hierdoor duurt het opstellen van het systeem minder dan 15 minuten. Het systeem is daarbij zeer mobiel doordat het is voorzien van geïntegreerde wieltjes. Daarmee is het zeer eenvoudig om het hele systeem te verplaatsen. Eén persoon kan het systeem van ingang naar ingang of van locatie naar locatie brengen.

Met meerdere instellingen voor detectiegevoeligheid kunt u het systeem aanpassen op verschillende dreigingsniveaus. Hiermee is het eenvoudig om het op risicoprofiel gebaseerde beveiligingsbeleid aan te passen wanneer deze verandert.

ALLEEN MET DE EVOLV EDGE

Met de Evolv Edge is stoppen niet meer nodig. Broek- en of jaszakken legen voor detectie is ook niet meer nodig. Iedereen kan gewoon doorlopen met een dichte tas. Namelijk, als een bedreiging wordt gedetecteerd dan grijpt het systeem in. Het systeem identificeert de persoon en geeft de locatie van het wapen op een scherm weer aan het beveiligingsteam.

Met de Evolv Edge krijgt u:

  • 5x snellere doorvoer: de Evolv Edge screent tot 800 personen per uur. Bezoekers en personeel lopen aan een stuk door zonder te hoeven stoppen.
  • Realtime detectie van metalen en niet-metalen wapens: het Cortex AI-softwareplatform van Evolv maakt onderscheid tussen bedreigingen zoals een pistool of bom. Bijvoorbeeld een mobiele telefoon wordt niet als dreiging gesignaleerd.
  • Vlotte screening: bij de Evolv is stoppen niet nodig. Geen zakken legen en de bezoekers lopen op natuurlijke wijze door de screening.
  • Gerichte zoekopdrachten en daarmee minder belasting voor beveiliging teams: de bewakers zien een realtime afbeelding op een scherm. Hierop is te zien waar de potentiele dreiging op het lichaam van het persoon zich bevind.
  • Slimmer in de tijd: blijf de dreiging voor. Met het Evolv Cortex AI software platform wordt de Evolv Edge intelligenter. Het systeem ‘leert’ van nieuwe dreigingsprofielen.

Bavak levert en plaatst verschillende systemen voor screening van personen. Er zijn vele jaren aan  ervaring beschikbaar. Deze ervaring vullen we vanaf nu aan met de Evolv Edge.

Heeft u interesse in het systeem? Neem contact met ons op voor meer informatie.