Metaal detectie systemen | Bavak Beveiligingsgroep BV

Metaal detectie systemen zijn nauwelijks meer weg te denken uit onze samenleving. Door toenemend bezit van bijvoorbeeld steek-, slag- en vuurwapens en andere metalen vechtattributen wordt een betrouwbare en efficiënte controle in een groot aantal situaties steeds meer noodzakelijk.

Wat zijn de toepassingsgebieden voor metaal detectie systemen?

De mogelijke toepassingsgebieden voor het gebruik van metaal detectie systemen zijn: Luchthavens, Penitentiaire Inrichtingen, Gerechtsgebouwen, Overheidsgebouwen, Ambassades, Banken, Militaire installaties, Nucleaire energiecentrales, Rekencentra, Opvanghuizen voor drugs- en drankverslaafden, Dak- en thuislozen onderkomens, Sportevenementen en Discotheken. Daarnaast worden ze ingezet bij hoog-risico-evenementen zoals staatsbezoeken en vergaderingen van Europese instellingen/commissies en talloze andere toepassingsgebieden.

Welke techniek wordt gebruik van gemaakt?

Nagenoeg alle metaaldetectiepoorten maken gebruik van een zogenaamde Multizone detectietechniek. Via deze techniek is direct zichtbaar waar op het lichaam zich een alarm gevend voorwerp bevind. Dit levert een wezenlijke tijdsbesparing op voor de te nemen vervolgactie. Single-zone detectiepoorten zijn op verzoek nog leverbaar. Een van de gespecificeerde modellen is ook toepasbaar voor buitengebruik.

Alle detectoren voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en zijn geschikt voor het detecteren van ferro- en non-ferro metalen.

Bavak levert niet alleen ‘poortjes’ als metaal detectie systemen.

Voor bijvoorbeeld politie, beveiligingsbedrijven, luchthavens, penitentiaire inrichtingen, discotheken en dergelijke levert Bavak Security Group een uitgebreide reeks handmetaaldetectoren. Naast deze handmetaaldetectoren levert Bavak voor EOD’s mijndetectoren en voor de technische recherche bij de politie onderwaterdetectoren en uitgebreide detectiekits.

Kortom, de specialist in metaaldetectie? Bavak Security Group.

Neem contact met ons op voor meer informatie.