Software gestuurde beveiliging

De drone-technologie ontwikkelt zich snel en alleen een software-centrische oplossing kan deze bijhouden. De DroneTracker-software van Dedrone maakt gebruik van de DroneDNA-database voor het herkennen en classificeren van RF-, WiFi- en niet-WiFi-drones. De software kan worden gehost in de cloud evenals op locatie. DroneTracker kan ook worden geïntegreerd met sensoren van derden en triggert waarschuwingen en tegenmaatregelen.

Drone DNA

DroneDNA is een machine-leersysteem en classificatie-engine die drones van alle soorten herkent. Getraind op miljoenen afbeeldingen en gegevenspunten, kan het ook verschillende drone-modellen onderscheiden. Daarnaast kan het systeem het verschil detecteren tussen drones en andere bewegende objecten zoals vogels, vliegtuigen of andere objecten. DroneDNA-‘handtekeningen’ worden voortdurend bijgewerkt via de cloud, daarom is het Dedrone-systeem altijd up-to-date om te beschermen tegen de nieuwste bedreigingen.

Software | Drone Detectie
Software report | | Drone Detectie

Rapportage en Forensisch Bewijs

Dedrone-sensoren en geïntegreerde externe videocamera’s registreren ook forensisch bewijs van drone-inbraken. Een combinatie van forensische gegevens wordt automatisch vastgelegd door de DroneTracker-software. De gegevens zijn inclusief drone fabrikant, model, tijd en lengte van drone-activiteit en videoverificatie. Deze samenvattingsrapporten worden ook automatisch geproduceerd en zijn daarmee on-demand beschikbaar voor eenvoudige analyse van de meest vitale luchtruim beveiliging gegevens.

Geavanceerde Video Analytics

De geavanceerde algoritmes voor machine learning van Dedrone zijn ingebouwd in de DroneTracker-software. Hierdoor kan het systeem betrouwbaar het verschil detecteren tussen drones en andere bewegende objecten in het luchtruim.

Op basis van een beeldherkenning- en classificatiebibliotheek worden de onderliggende analyses getraind op miljoenen gegevenspunten. Daarnaast worden ze voortdurend bijgewerkt via de cloud. DroneTracker accepteert video’s van standaard bewakingscamera’s en verandert ze in full-time luchtruimtebewakingssensoren.

Video Analytics | Drone Detectie