Drone Detectie

Drone Detectie is hard nodig. Tot nu toe was een goede perimeter bescherming voldoende om de vitale infrastructuur te beschermen. En nu is het dus ook nodig om een ‘koepel’ over de infrastructuur te plaatsen om de dreiging van drones tegen te gaan. Drones kunnen een directe bedreiging vormen voor de privacy namelijk in de vorm van spionage of een cyber-attack. Drones kunnen ook een bedreiging vormen op het gebied van misdaad, bijvoorbeeld in de vorm van terreur.

Het gemak waarmee een drone van een crimineel of terrorist boven een vitale infrastructuur kan komen, vormt een serieuze bedreiging. Zo zien we de laatste tijd bijvoorbeeld veel meldingen van drones boven gevangenissen. Gemeenschappelijke alarmdetectiesystemen zoals inbraakalarmsystemen kunnen niet dienen voor het detecteren van drones. Hier biedt Bavak dan een oplossing met een volwaardig Drone Detectie systeem.

Technische specs van Drones

Hoewel drones vormen aannemen van zowel vliegtuigen en helikopters, zien we het meest een zogenaamde multicopter met 4 rotorbladen. We kunnen de meeste drones aanmerken als elektrisch aangedreven en uitgerust met GPS-navigatie. Vrijwel altijd hebben ze een camera met directe verbinding met de persoon die de drone bestuurt. Het gemiddelde gewicht: 2,5 kg met een autonomie van ongeveer 20 minuten. De effectieve maximale afstand tot de controller van een ongewijzigde drone: ongeveer 1.000 meter. De snelheid kan oplopen tot 60 km / uur, terwijl het laadvermogen ongeveer 450 gram. Voor controle wordt een breed spectrum radioverbinding gebruikt op de zogenaamde ISM-banden 2,4 GHz en 5,8 GHz.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Werking

Werking Drone Detectie
Lees meer…

Software

Software Drone Detectie
Lees meer…

Sensors

Sensoren Drone Detectie
Lees meer…

Uitbreiding

Sensor Uitbreidingen Drone Detectie
Lees meer…

Mobiel

Mobiele Drone Detectie
Lees meer…