Werking | Drone Detectie

De werking van Drone detectie.

Moderne beveiliging vereist een gelaagde benadering die gelijke tred houdt met de evolutie van de drone-technologie. Sensoren maken verbinding met onze DroneTracker-software, die drone-dreigingen detecteert, classificeert Dit is zowel het lokaliseren van de drone maar ook van de piloot. Passieve en actieve tegenmaatregelen kunnen worden aangestuurd, waardoor het verdedigingsmechanisme kan worden afgestemd op de ernst van de dreiging.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

How it works

RF SENSOREN

Onze RF-sensoren zijn de zogenaamde hoeksteen van de beveiliging van het luchtruim en detecteren commerciële, consumenten- maar ook zelfbouw drones.

SOFTWARE

DroneTracker-software verbindt sensoren, voert analyses uit om van te leren en is daarmee het centrale zenuwstelsel voor de complete oplossing.

SENSORS & MITIGATION

Aanvullende sensoren en tegenmaatregelen, zoals video- of jammers, voegen extra beveiliging lagen toe en integreren daarmee rechtstreeks in de DroneTracker-software.

Een anti-dronesysteem bestaat uit twee delen:

  • Detectiemaatregelen
  • Tegenmaatregelen

De detectietechnologie kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande alarm- en controlekamer systemen. De techniek bestaat uit een sensorlaag, de validatiesoftware en de gebruikersinterface op een computerscherm.

Sensorlaag:

Het bestaat uit buitensensoren op de bovenkant van het gebouw die de radiosignalen vastleggen, naar akoestische signalen luisteren maar ook beelden vastleggen met een camera.

Validatiesoftware:

Dit is het hart van het systeem waar sensorinformatie gevalideerd en gecorreleerd is. De forensische informatie wordt hier ook opgeslagen, bijvoorbeeld voor onderzoeksdoeleinden. De unieke ID, het type en het zogenaamde MAC-adres van de drone worden opgeslagen en zodoende kan het worden vergeleken met eerdere detecties.

Gebruikersomgeving:

Deze webbrowser-gebaseerde gebruikersinterface kan worden gebruikt op een afzonderlijke of een bestaande controlekamer monitor. De interface is gebruiksvriendelijk en vereist weinig training om mee te kunnen werken. Welke maatregelen moeten worden genomen hangt af van de aard van de dreiging en de omstandigheden. Bijvoorbeeld, heeft de drone een onbekende lading / explosief of alleen een camera? Maar ook, waar bevindt de drone zich?

Neem contact met ons op voor meer informatie.