Bollards

Een Bollard van Bavak biedt bescherming tegen crashes van voertuigen, zoals auto’s en vrachtwagens, bij aanvallen (of onbedoeld). De bollards bestaan ​​uit een stalen paal, hetzij ingegraven of verankerd in beton met zware wapening. De Bavak Bollards worden gebruikt door overheden, instanties en particuliere bedrijven om gebouwen en openbare ruimten te beschermen.

Wanneer bollards worden gebruikt als aanvulling op nieuwe of bestaande architectuur, kunnen ze eenvoudig de visuele omgeving versterken. Ze verbeteren automatisch en onbewust het gevoel van veiligheid. Ze kunnen ook perfect passen bij verkeer regulering waar de toegang van voertuigen gedurende bepaalde periodes moet worden beperkt.

Tijdelijke of permanente afsluiting met een bollard

Wanneer er met regelmaat een ‘opening’ nodig is in de barrière zijn er verzinkbare of verplaatsbare bollards. Wanneer de bodem het toelaat is er de reguliere ‘verzinkbare’ Bollard. Deze is in verhoogde positie goed zichtbaar en is een robuuste barrière. In de “omlaag” positie is deze volledig gelijk met het wegdek waardoor een ongehinderde doorgang voor voertuigen mogelijk is. Dit zonder enige concessie te doen in de veiligheid. Bavak levert ook een ‘schuivende’ bollard. Deze wordt ingezet wanneer op regelmatige basis een doorgang gecreëerd moet worden, maar men niet ‘omlaag’ kan. We hebben het hier dan over horizontaal schuivende bollards.

Een Emergency Fast Operate (EFO) kan ook als optie worden toegevoegd. Deze EFO kan nodig zijn om de mogelijkheid te hebben de beveiligde palen in noodgevallen versneld omhoog te sturen.

Verschillende technische mogelijkheden voor de bollard

Indien de ondergrondse infrastructuur geen diepe grote funderingen toelaat, kunnen de bollards als shallow-mount systeem geplaatst worden. Zodoende is er slechts een zeer geringe inbouwdiepte nodig. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij een zeer gecompliceerde bodemstructuur, of bij het plaatsen van bollards boven een ondergrondse garage.

Al onze bollards zijn voorzien van verschillende certificeringen, afhankelijk van uw behoeften. Deze certificeringen kunnen; PAS68, ASTM2656, IWA-14-1, K4 – K8 – K12 zijn. Zoals u kunt zien, kunnen de Bavak-bollards worden geleverd zoals u wenst.

Speciale bollards.

Bavak levert en plaatst bollards in een breed assortiment. Ze worden voorzien van een esthetische “sleeve” naar keuze. Maar ook een ontwerp met bloembakken en banken is mogelijk om zo te worden opgenomen in de omgeving. De decoratieve palen versterken de scheiding en samenhang in landschapsontwerpen en verhogen de veiligheid en ‘beloopbaarheid’ voor voetgangers. Goed beveiligen hoeft namelijk niet lelijk te zijn.

Kortom, een volledig standaard ‘paaltje’, of een volledig op maat gemaakte bollard die perfect past binnen uw omgeving. Wij zijn uw partner!

Neem contact met ons op voor meer informatie.