Een bollard van Bavak biedt bescherming tegen crashes van voertuigen, zoals auto’s en vrachtwagens, bij aanvallen (of onbedoeld). De bollards bestaan ​​uit een stalen paal, hetzij ingegraven of verankerd in beton met zware wapening. De Bavak bollards worden gebruikt door overheden, instanties en particuliere bedrijven om gebouwen en openbare ruimten te beschermen.

Wanneer men bollards gebruikt als aanvulling op nieuwe of bestaande architectuur, kunnen ze eenvoudig de visuele omgeving versterken. Ze verbeteren automatisch en onbewust het gevoel van veiligheid. Ze kunnen ook perfect passen bij verkeer regulering waar de toegang van voertuigen gedurende bepaalde periodes wordt beperkt.

Standaard Bollards

Standaard Bollards | Bavak Securitygroup
Lees meer…

Automatische Bollards

Automatische Bollards | Bavak Securitygroup
Lees meer…

Verschuifbare Bollards

Verschuifbare Bollards | Bavak Beveiligingsgroep
Lees meer…

Decoratieve Bollards

Decoratieve Bollards | Bavak Beveiligingsgroep
Lees meer…

Tijdelijke of permanente afsluiting met een bollard.

Bavak levert, naast de standaard versies,  ook een verzinkbare of verplaatsbare bollard voor wanneer er met regelmaat een ‘opening’ nodig is in de barrière. Wanneer de bodem het toelaat is er de reguliere ‘verzinkbare’ versie. Deze is in verhoogde positie goed zichtbaar en is een robuuste barrière. In de “omlaag” positie is deze volledig gelijk met het wegdek waardoor een ongehinderde doorgang voor voertuigen mogelijk is. Dit zonder enige concessie te doen in de veiligheid. Bavak levert ook een ‘schuivende’ bollard. Deze wordt ingezet wanneer er de behoefte is aan een doorgang op regelmatige basis, maar men niet ‘omlaag’ kan. We hebben het hier dan over horizontaal schuivende bollards.

Een Emergency Fast Operate (EFO) is ook beschikbaar als extra optie. Deze EFO kan nodig zijn om de mogelijkheid te hebben de beveiligde palen in noodgevallen versneld omhoog te sturen.

Verschillende technische mogelijkheden

Indien de ondergrondse infrastructuur geen diepe grote funderingen toelaat, bestaan er ook shallow-mount bollards. Bij de shallow mount versie is er slechts een zeer geringe inbouwdiepte nodig. Dit is bijvoorbeeld praktisch toepasbaar bij een zeer gecompliceerde bodemstructuur, of bij het plaatsen van bollards boven een ondergrondse garage.

Al onze bollards zijn voorzien van verschillende certificeringen, afhankelijk van uw behoeften. Deze certificeringen bestaan uit; PAS68, ASTM2656, IWA-14-1, K4 – K8 – K12. Zoals u kunt zien, leveren we deze exact aangepast naar uw wensen.

Speciale versies

Bavak levert en plaatst bollards vanuit een breed assortiment. Deze speciale versies krijgen een aangepaste esthetische “sleeve” naar keuze. Maar ook een ontwerp met bloembakken en banken is mogelijk om zo volledig op te gaan in de omgeving. De decoratieve palen versterken de scheiding en samenhang in landschapsontwerpen en verhogen de veiligheid en ‘beloopbaarheid’ voor voetgangers. Goed beveiligen kan ook bijzonder mooi.

Kortom, een volledig standaard ‘paaltje’, of een volledig op maat gemaakte versie die perfect past binnen uw omgeving. Bavak is uw partner!

Neem contact met ons op voor meer informatie.