Een Speedgate is een onmisbare schakel in de regulering voor toegang van terreinen. Deze poort bestaat uit panelen die gelijktijdig aan twee zijden openen. Elke kant bestaat uit een aangedreven paneel en een volgpaneel. Bavak levert al jaren Speedgates in verschillende variaties en kan indien gewenst ook volledig tailor made Speedgates leveren. Zo zijn er bijvoorbeeld Speedgates met standaard spijlen maar ook Speedgates voorzien van klant specifieke logo’s, glas en speciale bekledingen.

Waarom Speedgates?

Speedgates van Bavak zijn de veilige oplossing in drukke gebieden waar een verplichte volledige sluiting vereist is. het maakt niet uit of het nu gaat om industrieterreinen, parkeergarages, kantoren, havens of zelfs commerciële omgevingen. Er is een Speedgate voor elke behoefte. En alle Speedgates worden ontwikkeld volgens dezelfde principes, namelijk betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid.

Welke Speedgates zijn er?

Bavak biedt vier soorten high-tech gates, allemaal met een lage total cost of ownership. Voor vrijwel elke toegang is er een Speedgate. Ze zijn, afhankelijk van de situatie, verkrijgbaar met een boven- of onder aandrijving evenals bovengeleiding. Ook is het mogelijk gates te leveren als Trackless-gate, namelijk zonder boven- of ondergeleiding. De bediening gaat via een toegangscontrolesysteem en dient te worden beveiligd met detectielussen en fotocellen. Voor de speciale behoeften is er ook een Speeddoor-versie (een speedgate met dichte beplating) welke ook snel afsluit en voor complete privacy zorgt.

Wat zijn de kenmerken per type?

Allereerst is er de Bavak B-Trackless. Deze B-Trackless past prima in elke afrastering of hekwerklijn. De B-Trackless is de beste gate om te plaatsen zodra er geen ruimte is voor een onder- bovenaandrijving of geleiding. En dat maakt deze poort dus erg geschikt voor een zeer ruime verkeersregulering.

De B-Access is de Speedgate met bovengeleiding en is speciaal ontwikkeld voor gebruik in parkeergarages en wooncomplexen.

Dan is er de B-Secure, deze is onder aangedreven en speciaal ontwikkeld voor de combinatie van zwaar transport met intensief gebruik. Onder aangedreven Speedgates hebben geen hoogtebeperkingen, zodat ze geschikt zijn voor veel verschillende ingangen. Dankzij de stevige constructie kunnen de B-Secure en de B-Protect worden gebruikt voor speciale oplossingen zoals logo’s en cosmetische aanpassingen.

Verder is er de Bavak B-Protect. Dit is de High Security Speedgate en is optioneel beschikbaar met WK2 / RC2 certificering. Deze Speedgate of Speeddoor is perfect geschikt voor grote parkeerfaciliteiten en is gebouwd om een ​​maximaal aantal bewegingen per dag te weerstaan. Wanneer er gekozen wordt voor de Bavak B-Protect kan er uiteraard ook maatwerk worden toegepast, zoals je mag verwachten van de beste in zijn klasse. De B-Protect RC3– of RC4-versie is in zowel dichte als in unieke spijlen uitvoering verkrijgbaar en NEN-EN 1627 gecertificeerd.

Ook is er een mogelijkheid om de B-Protect biedt naast de eerder genoemde RC3 en RC4 certificering, kogelwerend uit te voeren ( FB4 – FB6 ).

Bavak Security Group biedt optimale oplossingen voor vrijwel alle toegangscontrole- en parkeertoepassingsbehoeften.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Speedgates | B-Access

Speedgate B-Access

Verkrijgbaar met een bovengeleiding en daarmee speciaal ontwikkeld voor toepassing in parkeergarages en appartementencomplexen. De B-Access is snel, voordelig, duurzaam en geschikt tot een onbeperkt aantal bewegingen per dag.

 • Volgens EN 13241-1

 • Leverbaar in boven- en ondergeleiding

 • Geschikt voor zeer intensief gebruik

 • Lange levensduur

Speedgates | B-Secure

Speedgate B-Secure

De onder aangedreven B-Secure is speciaal ontwikkeld voor zwaar transport en intensief gebruik. In het ontwikkelproces is namelijk in het bijzonder aandacht besteed aan de modulair opgebouwde aandrijving en de constructie van de onder bak. Door de aandrijving modulair op te bouwen is het onderhoud later snel en efficiënt uit te voeren. Door gebruik te maken van koud gewalst constructiestaal is de aandrijf bak nagenoeg geheel zelfdragend en ook geschikt voor de zwaarste as lasten.

 • Volgens EN 13241-1

 • Geschikt tot elke verkeersklasse

 • Geen hoogtebeperking

 • Zelfdragende constructie, dus minimale civiele eisen

Speedgates | B-Protect

Speedgate B-Protect

De boven aangedreven Speedgate B-Protect is een zeer solide Speedgate die veelal gebruikt wordt in situaties waarin hoge eisen aan beveiliging wordt gesteld. De uitvoeringsmogelijkheid van de Speedgate varieert van een basisformaat tot een hoog beveiligde Speedgate. Met aanvullende pakketten als kogelwerendheid, drukbestendigheid en inbraakwering kunnen wij dit type Speedgate aan de zwaarste beveiligingseisen laten voldoen.

 • Optioneel WK2 / RC2 gecertificeerd

 • Volgens EN 13241-1

 • Zwaarste Speedgate leverbaar

 • Beproefde techniek

 • Geschikt voor zeer intensief gebruik

 • Vele uitvoeringen mogelijk

Speedgates | B-Trackless

Speedgate B-Trackless

B-Trackless. Deze gate is speciaal ontwikkeld voor nagenoeg elke toegangscontrole situatie waar geen gebruik gemaakt kan worden van onder- of bovengeleiding. De Speedgate B-trackless heeft een zelfdragende constructie en de positionering van de panelen wordt gerealiseerd via een elektronische encoder in plaats van eindschakelaars. De encoder is nauwkeuriger en onderhoudsvrij wat ook weer een positief effect heeft op de onderhoudskosten.

 • Volgens EN 13241-1

 • Zelfdragende constructie

 • Innovatief robuust design

 • Lage total cost of ownership