X-Ray trainingX-Ray training / Röntgen beeldanalyse

Het is essentieel dat een Röntgen Beeld analist goed opgeleid is om de juiste beslissingen te maken aan de hand van de beelden welke hij / zij te beoordelen krijgt. Bavak hanteert hiervoor tijdens de X-Ray training een praktische aanpak. Dit betekent dat de cursist eerst een theoretische training volgt en vervolgens aan de hand van het geleerde, zelf veel opdrachten zal uitvoeren. Het praktijk gedeelte van de training wordt vanzelfsprekend uitgevoerd met simulatiematerialen en ook begeleid door de ervaren trainer.

Certificaat van deelname

Een ander belangrijk onderdeel is de stralingsveiligheid. Vanuit de Kernenergiewet is bepaald dat een ieder die met een röntgenmachine werkt uitleg moet hebben gekregen over de gevaren van straling. Deelnemers aan de training krijgen een certificaat met een geldigheid voor een bepaalde periode. Het is belangrijk dat cursisten opnieuw gecertificeerd worden wanneer de geldigheid van het certificaat is verlopen. Uit de evaluaties blijkt dat medewerkers het als zeer prettig ervaren door een update weer op scherp te staan.

De X-Ray Training zelf

De groep bestaat uit 6 tot maximaal 8 cursisten en zal zoveel mogelijk op apparatuur plaatsvinden welke de cursisten in praktijk ook gebruiken. De training kan bij u op locatie of eventueel bij Bavak in het trainingscentrum plaatsvinden. Tijdens de training worden de volgende onderwerpen uitgebreid behandeld; Veilig werken, stralingsveiligheid, nieuwe dreigingen, juiste analyse maken waarbij er getraind wordt met diverse oefenkoffers. In deze koffers is divers trainingsmaterieel aanwezig om de cursisten een realistische en uitdagende training te geven.

Binnen het vakgebied Röntgen beeldanalyse kunnen wij, als énige opleider in Nederland, de deelnemers opleiden op alle machines. Dit betreft de volgende trainingen:

  1. X-Ray Training op basis van transmissie en absorptie.
  2. In deze X-Ray training op basis van de Backscatter technologie training wordt er naast transmissie en absorptie ook de backscatter technologie behandeld. Bavak is hiermee uniek in Nederland, omdat wij als enige opleider deze kennis in huis hebben.

Training niveaus

Basis training – De deelnemers aan de basistraining hebben geen enkele ervaring in het vakgebied van de training. In de basistraining worden alle onderdelen van de betreffende training uitgebreid behandeld. De cursisten worden van A tot Z alle handelingen uitgelegd waarna men het zelf in de praktijk gaat toepassen. Alles gebeurt onder toezicht van een ervaren trainer.

Refreshment training – De deelnemers hebben met goed gevolg een basistraining gevolgd en hebben hierna de nodige ervaring in de praktijk opgedaan. Tijdens deze refreshment-training zal een samenvatting worden gegeven van de basistraining. Vervolgens worden de ervaringen met elkaar gedeeld om daar ook aandacht aan te geven. Tevens komen de volgende onderwerpen aan bod: Nieuwe wetgeving over stralingsveiligheid, nieuwe dreigingen, etc. In deze training zal de praktijk centraal staan.

Specialisten training – De deelnemers aan deze training hebben zowel de Basis- en de Refreshment training gevolgd. Voorbeelden van een specialistentraining: Database beheer, Train de trainer, TIP training, TIP beheer training.

Neem contact met ons op voor meer informatie.