X-ray trainingX-ray training / Röntgen beeldanalyse

Het is essentieel dat een Röntgen Beeld analist goed opgeleid is. Zodoende kunnen er juiste beslissingen gemaakt worden aan de hand van de te beoordelen X-ray beelden. Bavak hanteert hiervoor tijdens de X-ray training een praktische aanpak. Dit betekent dat de cursist eerst een theoretische training volgt. Daarna is er tijd om het geleerde door middel van oefenopdrachten in praktijk te brengen. Het praktijk gedeelte van de training wordt vanzelfsprekend uitgevoerd met simulatiematerialen. Ook  dit gedeelte wordt begeleid door de ervaren trainer.

Certificaat van deelname

Een ander belangrijk onderdeel is de stralingsveiligheid. In de Kernenergiewet is bepaald dat iedereen die met een röntgenmachine werkt uitleg heeft gekregen over de gevaren van straling. Deelnemers aan de training krijgen een certificaat met een geldigheid voor een bepaalde periode. Het is belangrijk dat cursisten opnieuw gecertificeerd worden wanneer de geldigheid van het certificaat is verlopen. Uit de evaluaties blijkt dat medewerkers het als zeer prettig ervaren door een update weer op scherp te staan.

De X-ray Training zelf

De groep bestaat uit 6 tot maximaal 8 cursisten. De training zal zoveel mogelijk gedaan worden met apparatuur die de cursisten in praktijk ook gebruiken. De training kan op locatie, maar ook bij Bavak in het trainingscentrum plaatsvinden. De volgende onderwerpen worden uitgebreid behandeld; Veilig werken, stralingsveiligheid, nieuwe dreigingen, de juiste analyse maken. Hierbij zal er getraind worden met diverse oefenkoffers. In deze koffers is divers trainingsmaterieel aanwezig om de cursisten een realistische en uitdagende training te geven.

Binnen het vakgebied Röntgen beeldanalyse kunnen wij, als énige opleider in Nederland, de deelnemers opleiden op alle machines. Dit betreft de volgende trainingen:

  1. X-ray Training op basis van transmissie en absorptie.
  2. X-ray Backscatter technologie training. In deze training wordt er naast transmissie en absorptie ook de backscatter technologie behandeld. Bavak is hiermee uniek in Nederland, omdat wij als enige opleider deze kennis in huis hebben.

Training niveaus

De trainingen bij Bavak worden op verschillende niveaus gegeven. Dit is omdat de ene medewerker verder is dan de andere. Daarnaast blijft de techniek hard vooruit gaan. Zodoende is het verstandig om met regelmaat een training te volgen, zodat u niets hoeft te missen.

Basis training – De deelnemers aan de basistraining hebben geen enkele ervaring op het gebied van Röntgen Beeldanalyse. In de basistraining worden alle onderdelen van de betreffende training uitgebreid behandeld. De cursisten worden van A tot Z alle handelingen uitgelegd waarna men het zelf in de praktijk gaat toepassen. Alles gebeurt onder toezicht van een ervaren trainer.

Refreshment training – De deelnemers hebben met goed gevolg een basistraining gevolgd en hebben hierna de nodige ervaring in de praktijk opgedaan. Tijdens deze refreshment-training zal een samenvatting worden gegeven van de basistraining. Vervolgens worden de ervaringen met elkaar gedeeld om daar ook aandacht aan te geven. Tevens komen de volgende onderwerpen aan bod: Nieuwe wetgeving over stralingsveiligheid, nieuwe dreigingen, etc. In deze training zal de praktijk centraal staan.

Specialisten training – De deelnemers aan deze training hebben zowel de Basis- en de Refreshment training gevolgd. Voorbeelden van een specialistentraining: Database beheer, Train de trainer, TIP training, TIP beheer training.

Neem contact met ons op voor meer informatie.